torsdag 10. februar 2011

Skolen i Dubai...

Dette emnet kunne jeg skrevet mye om...Vi er virkelig overrasket over skolesystemet her, selv om vi hadde høye forventninger.

For det første..skoleuniform..det er så kjekt..Ikke noe problem for Sanne å finne hva hun skal ha på seg, tenke på om det matcher, eller komentarer fra mor om at slik kan du ikke gå på skolen..he,he. Eneste som har vært litt pes er skoene, de skal være svarte..Men da frøkna fant Geox joggesko med litt hæl, var problemet løst..:)

Skolebuss er topp selv om veien ikke er så lang. Må ut på en motorvei og der kan hun ikke gå. De har gym 3 ganger pr uke så det veier vel litt på for at hun ikke går..

Skap på skolen..akkurat som i High school musical..ganske kult..I skapet er det plass til denne litt store matboksen..Siden det blir litt varmere enn vi er vant til, har alle barna fryseboks..Pga lang skoledag (halv 8 til kvart på 3) spises det to ganger.

Skoledagen begynner med en felles samling for trinnet..Da hilser de på hverandre, synger og leker "har'n".
Så begynner skoledagen..Individuell opplæreing som det så fint heter i Norge..og som er lovfestet at alle norske barn har rett til..har virkelig masse å lære her..Vi var veldig spente på det at Kristiane skulle begynne med karakterer, men det går kjempebra..Nettopp på grunn av individuell opplæring..Alle barna får karakterer utifra sitt nivå, sine ferdigheter og sine forbedringer..Derfor er det ikke uoppnålig for Kristiane å få en god karakter i arabisk eller fransk selv om hun bare har hatt det i 1,5mnd og de andre i flere år..Vi er jo forskellige noen er mer teoretiske andre mer praktiske.Er det en oppgave som skal leveres og du har fått med det de viktigste poengene, men ikke skrevet en lang avhandling..får du pluss poeng for pent skrevet og kanskje laget et fin tegning som en tilleggs forklaring til oppgaven..Brukes det tid til å være nøye og lærene ser at du har gjort en god innsats..er det også pluss poeng å hente.
.
Disse pluss poengene er veldig stas..Løpes det to eksta runder i forhold til sist uke..kommer poengene..Har du orden i saken, oppfører du deg hyggelig ovenfor medelever og lærer får du poeng..Kristiane har fått max poeng for snill jente i klassen  flere uker og snilleste og stilleste jenta på bussen..
.
Så friminuttene..de kan selvfølgelig være ute, men pga varmen blir mye av tiden benyttet inne..De kan da fritt benytte..bibliotek, musikk rom med alt av instrumenter og selvfølgelig alt av ballspill ute..
4 jenter med Kristiane skal være med på skolen "X-faktor"..De har øvd på en sang med dans i flere uker alt..Jentene øver i friminuttene, på scenen, med musikk og mikrofoner..Lærerene ser på kommer med tilbake meldinger i tillegg til at mange andre elever ser på..Snakk om å styrke selvfølelse og selvtillitt..Etterpå ser de på andre.. lærer og får flere tips..

Skoledagen flyr unna for Kristiane og det kan jeg jo skjønne..Hun trives, lærer utrolig mye både faglig og ikke minst lærer hun mye om seg selv og det å utvikle hennes egne ferdigheter..
Siden så stor del av Kristianes liv handler om skolen er det viktig at hun har det fint og føler seg trygg..Selvfølgelig kan dager og timer være kjedelig, men så er det ut å grave i jorda neste time for å se om de finner ut hvordan f:eks maur bor..og så er skolen ok igjen..

Ellers er Shakespeare et gjennomgangs tema om dagen..For en stund siden hadde de "ekte" skuespillere på besøk som hadde en liten forestilling og de fikk lære om det å være skuespiller.Etterpå var de på Teatert og så forestillingen, og nå bruker de det de har lært og sett med å lage en egen oppsetning..I samme slengen lærer de av hvordan livet var i middelalderen..Masse "knagger" og henge lærdommen på.. Og ikke minst flere områder for barna hvor de kan vise sin styrke på.
.
Med masse "praksis" i skoledagen er dagen litt mer gøy..

Kristiane savner både venner og skolen i Norge..og det er ikke no rart, men hun har det likevel fint her i Dubai..

Dagens niste....Venter på bussen..19 grader bare..litt kaldt..:0)

Vakre jenta mi!

Skolebussen kommer..

...Og Sanne er klar til nye utfordringer.... 

Det ble visst mye om dette emne..selv om jeg kunne skrevet mer..he,he!!

7 kommentarer:

 1. Så spennende å lese om hvordan skolesystemet er der nede, høres veldig bra ut. Kjempeflott jente du har:). Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. hej! bor du fortfarande där? ja har tänkt å flytta ditt och har en dotter som går i första klassen nu. behöver nog all info. kan ja kontakta dig via mail? min email är sherryomidvar@yahoo.com
  tack i för hand :)

  SvarSlett
 3. Hei. Vi vurderer å reise ned da min mann har muligheter for jobb i Dubai. Har noen spørsmål vedrørende hvilke skole dere brukte og hvordan dere kom inn. Kan ta kobtakt på mail elingadehusby@gmail.com. Tusen takk:0)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan sende spørmålene dine til meg så kan jeg se om jeg kan hjelpe. helen_myhrvold@hotmail.com

   Hilsen Helen

   Slett
 4. Hei Helen,

  Vi skal flytte til dubai i sømmer og det har vært en utfordring til å finne skole for mine 2 barn( 6 og 9). Jeg lurer på om hvilke skole i dubai norskebarn bruker? Jeg har også litt beskymring på at mine barn ikke kan 'catch up' med englesk og matte. Har du noe råd?

  Takk hvis du kan hjelpe. min epost er tmpmsia@gmail.com

  Hilsen,

  Ping Vader (stavanger)

  SvarSlett
 5. Hei jeg vil gjerne flytte til Dubai og jeg har studert barna og ungdoms arbeider. Er det mulig å finne en jobb på norskskolen? hvis det finnes hvordan søker jeg ?

  SvarSlett